Mad og drikke  

tjener

Man bliver ofte budt velkommen med en velsmagende mintdrik

mansaf

Den jordanske nationalret "mansaf". En kraftig ret der har sin oprindelse i beduinkulturen. Den bestå af ris, lam eller får og så en aldeles dejlig yougurt dressing.

 

   
mesa

Hovedmåltid

Frokost og middag er ens og består af små retter "mezze" serveret med brød til. Derefter kommer hovedretten, som er kød og ris. Desserter er meget søde, men ofte serveres også frugt. Det er en god ide at vælge et antal af de små retter og så springe kød og ris over.

På hotellerne serveres oftest buffet.

Vin og øl kan i Jordan fås på nogle restauranter og på de internationale hoteller. Libanesisk vin smager fint, og den lokale vin "Mount Nebo" går an.

Kaffe og te
At drikke kaffe er en gammel og værdsat tradition.

Hvis man beder om kaffe uden tilføjelser, får man kaffe i et lille glas. Vand og bønner er blevet kogt i en lille kande, som de ses på billedet, derefter tilsat kanel eller kartemomme og en mængde sukker. Man kan bede om mindre eller ingen sukker uden at fornærme nogen. Beder man om "American Coffe" serveres pulverkaffe, evt. bare en pose og varmet vand. Det er langt dyrere. I Jordan serveres også ved særlige lejligheder beduinkaffe som er meget krydret.
Te drikkes af glas med og uden mynte, som i andre arabiske lande. Bed om sukker ved siden af, så kan man selv bestemme.

kaffe

 

 
brød

Brød

Brød er den grundlæggende ernæring i mellemøstlige lande, og der er brød til alle måldtider. Mange lande giver statstilskud for at holde priserne nede.

Brød som det på billedet bages på få minutter i en stor stenovn. På større restaurationer bliver de bagt på stedet og serveres så rygende varme. Meget velsmagende.

Desværre får man mange steder kedeligt industribrød.

Hvidløg

Hvidløg er en vigtig ingridiens i mellemøstlig mad. Dyrkes i store mængder

hvidløg

Til top

 
n