tjener

Man bliver ofte budt velkommen med en velsmagende mintdrik

Mad og drikke

mesa

Hovedmåltid

Frokost og middag er ens og består af små retter serveret med brød til. Derefter kommer hovedretten, som er kød og ris. Desserter er meget søde, men ofte serveres også frugt. Det er en god ide at vælge et antal af de små retter og så springe kød og ris over.

Vin og øl kan i Damaskus fås på restauranter i den kristne del af byen og på de internationale hoteller. Libanesisk vin smager fint, og den lokale øl kan måle sig med det bedste.

Kaffe

At drikke kaffe er en gammel og værdsat tradition.

Hvis man beder om kaffe uden tilføjelser, får man kaffe i et lille glas. Vand og bønner er blevet kogt i en lille kande, som de ses på billedet, derefter tilsat kanel eller kartemomme og en mængde sukker. Man kan bede om mindre eller ingen sukker uden at fornærme nogen. Beder man om "American Coffe" serveres pulverkaffe, evt. bare en pose og varmet vand. Det er langt dyrere.

kaffe
brød

Brød

Brød er den grundlæggende ernæring i mellemøstlige lande, og der er brød til alle måldtider. Mange lande giver statstilskud for at holde priserne nede.

Brød som det på billedet bages på få minutter i en stor stenovn. På større restaurationer bliver de bagt på stedet og serveres så rygende varme. Meget velsmagende.

Hvidløg

Hvidløg er en vigtig ingridiens i mellemøstlig mad. Dyrkes i store mængder

hvidløg
restaurant

 

Restauranter i Damaskus

Mange restauranter er indrettet i gården i de fine gamle beboelseshuse. Midt i gården findes ofte et bassin med et lille springvand, der giver en dejlig lyd (hvis man ellers kan høre det for den livlige snak).

 

 

 

 

 

til top

n