Fascination af de arabiske lande med deres fantastiske både blodige og heroiske historie, arkitekturen, duftene og ikke mindst det farverige folkeliv, som udfolder sig i basarerne, i moskeerne, på gader og stræder og i de mange kaffehuse er gået mig i blodet.

Det er blevet et livslangt projekt for mig at forsøge at trænge længere ind, forstå og ikke mindst formidle indtryk fra Mellemøsten, som i al for høj grad kun er blevet forbundet med terror, bombe, bål og brand.

Jeg er cand. mag. i historie og religion fra Århus Universitet. Senere har jeg læst Mellemøststudier på Syddansk Universitet.
Den virkelige uddannelse har jeg imidlertid fået ved mine rejser til arabisk/muslimske lande gennem de sidste 30 år.

Jeg arbejder som rejseguide i Mellemøsten, hvor det er min store glæde at se gæster blive fascineret at farver, dufte og lyde og overrumplet af den store venlighed man møder overalt.

Hjemmesiden er tænkt som en første introduktion til Syriens, Libanon og Jordans mange muligheder, og et sted hvor de rejsende senere kan uddybe forskellige emner og finde forslag til videre læsning.

Den erstatter ikke en guide bog, men forsøger at sætte de forskellige seværdigheder ind i større kulturelle og historiske sammenhænge. Har du spørgsmål eller forslag, så skriv til mig: elsepriisholm@gmail.com

Tekst Else Priisholm
Foto Karen Myron Jeppesen, Else Priisholm og Lars Olsson

 

 

 

 

 

kontakt